Loopbaanleren op het VMBO

Werk maken van kiezen!

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) staat de laatste jaren toenemend in de belangstelling van beleidsmakers en vormen belangrijke instrumenten voor het verbeteren van opleidingskeuzes en het bevorderen van talentontwikkeling. LOB maakt onderdeel uit van het algemene deel van de nieuwe examenprogramma’s van het VMBO en is dus verplicht voor alle leerlingen.

Keuzebegeleiding

Vindt u dat leerlingen niet alleen van school moeten gaan met een diploma maar ook met een beeld van hun talenten en wat hen motiveert?

Wilt u écht werk maken van keuzebegeleiding? Dan ondersteunt Evenwicht u graag bij het opleiden van uw mensen.

Waarom een training voor loopbaancoaches?

Docenten en schoolleiders erkennen dat er winst te boeken is op het gebied van keuzebegeleiding. Ook leerlingen zijn tamelijk kritisch over de begeleiding bij het kiezen van een vervolgopleiding.

Loopbaanleren prikkelt scholen en doet een beroep op deskundigheden die vaak nog niet breed in de school aanwezig zijn.
Docenten hebben immers een andere rol dan loopbaancoaches: waar een docent er altijd op gericht is om een leerdoel met de leerling te halen, is het doel in een coachgesprek open. Het gesprek is erop gericht de leerling een stap verder te brengen in het vormen van een realistisch zelf-, beroeps- of opleidingsbeeld.

Samenwerking

Evenwicht Training en Coaching verzorgt op diverse VMBO scholen de training waarbij docenten opgeleid worden tot loopbaancoach. Daarin werkt Evenwicht samen met Diephuis en van Kasteren Onderwijsadviseurs; adviesbureau voor schoolontwikkeling.

 

Benieuwd hoe Evenwicht Training & Coaching helpt uw docenten zich verder te ontwikkelen?

Zoekt u een adviseur, trainer of coach die op een nuchtere en praktische manier te werk gaat?

Neem contact op.

Heleen van den Houten

Pin It on Pinterest

Share This