Onderwijs maak je samen

Werk maken van vernieuwen!

Veel scholen in het Voortgezet Onderwijs bevinden zich in een fase van onderwijsontwikkeling- en vernieuwing waarbij het doel is te groeien naar een flexibelere vorm van onderwijs.

Onderwijsontwikkeling vraagt een steeds persoonlijkere aanpak, de leerling komt meer centraal te staan en neemt meer regie op zijn eigen leren.

De coach als nieuwe rol

De coachende rol verschilt fundamenteel met die van docent, mentor, teamleider en schoolleider. Waar les- en leidinggeven vaak staan voor ‘’sturen’’ en ‘’zenden’’ staat coachen voor ‘’motiveren’’ en ‘’ondersteunen’’. Door een leerling en een docent te coachen wordt iedereen op school meer verantwoordelijk voor eigen resultaten en successen.

Ontwikkel je als school naar leerlinggericht onderwijs, waarin de leerling meer verantwoordelijkheid draagt, dan vraagt dat meer flexibiliteit én een andere deskundigheid van alle professionals in de organisatie.

Deze ontwikkeling vraagt om een meer coachende houding, van de docent naar de leerling maar ook van de schoolleiding naar de docenten.

Meedenken over hoe je deze transitie als school aanpakt en docenten, mentoren en schoolleiders opleiden tot een meer coachende rol. Dat is mijn uitdaging en mijn expertise.

 

 

Benieuwd hoe Evenwicht Training & Coaching helpt uw docenten zich verder te ontwikkelen?

Zoekt u een adviseur, trainer of coach die op een nuchtere en praktische manier te werk gaat?

Neem contact op.

Heleen van den Houten